Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Коли проходжу Інститутською, завжди думаю про ціну Незалежності - Марина Порошенко

Марина Порошенко дала інтерв'ю журналу Наталі.

Фото Наталі.

Коли проходжу Інститутською, завжди думаю про ціну Незалежності - Марина Порошенко

Київ для Марини Порошенко є не просто рідним містом, а й особливим місцем, з яким у неї пов'язані найвизначніші моменти життя. Про це лідер списку партії «Європейська Солідарність» на виборах до Київради розповіла в інтерв'ю журналу «Наталі»

«Київ для нашої родини особливий, бо тут ми познайомилися з моїм чоловіком, в цьому місті виросли наші діти, а тепер зростають онуки, тут поховані наші батьки», – говорить Марина Порошенко.

 

За її словами, все своє свідоме життя вона прожила на Печерську, а в шкільні роки разом з друзями часто відвідували територію Києво-Печерської лаври, піднімалися на дзвіницю, досліджували київські схили.

І тепер кожного разу, коли проходиш Інститутською чи вздовж «Стіни пам'яті» Михайлівського Золотоверхого собору, відчуваєш особливу енергетику і, природно, замислюєшся і над ціною людського життя, і над ціною незалежності цілої країни.

Реклама Google

«На свята бігали до метро «Арсенальна», бо туди приїздила військова машина, з якої запускали святковий салют», – згадує колишня перша леді.

На думку Порошенко, «місто стає дорогим лише у зв'язку з певними людьми чи подіями». Тому одним із найромантичніших місць столиці вона вважає Володимирську гірку.

«Ми часто гуляли там у юності з моїм майбутнім чоловіком Петром Порошенком. Саме там було наше останнє побачення перед тим, як він пішов до армії. Це був дуже хвилюючий момент, бо ми були юні, закохані, і розлука на два роки тоді для нас здавалася справжньою вічністю. Але ми витримали. Наше кохання стало лише сильнішим. І ми разом вже 36 років!» – розповіла Порошенко.

 

За словами Марини Порошенко, з часом багато місць набувають особливого значення.

«І, на жаль, не завжди через приємні події. Разом з багатьма киянами під час Революції Гідності я була на Майдані Незалежності та Інститутській. І тепер кожного разу, коли проходиш Інститутською чи вздовж «Стіни пам'яті» Михайлівського Золотоверхого собору, відчуваєш особливу енергетику і, природно, замислюєшся і над ціною людського життя, і над ціною незалежності цілої країни», – наголосила вона.

Нагадаємо, що 16 вересня на Київській міській конференції політичної партії «Європейська Солідарність» Марина Порошенко очолила список кандидатів у депутати цієї політсили на виборах до Київради.

Джерело: Наталі.
Telegram Channel