Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Намагались незаконно вивезти дітей за кордон

Невдала спроба вивезти дітей.

Фото ДПСУ.

Намагались незаконно вивезти дітей за кордон

В пункті пропуску «Тиса» прикордонники запобігли спробі вивозу двох малолітніх дітей за підробленими документами

Під час паспортного контролю пасажирів легковика, що прямував з України в Італію, у прикордонного наряду Чопського загону виникли сумніви в законності видачі наданих документів.

На перевірку разом з паспортами 32-річна буковинка пред’явила заяви від батька про згоду на вивіз восьмирічної дівчинки та трирічного хлопчика за кордон, начебто, видані Генеральним консульством України в Мілані. Однак, під час поглибленої перевірки документів прикордонники встановили, що заяви містять ознаки підробки. Вони не відповідали встановленому зразку, а також містили орфографічні помилки.

За даним фактом прикордонники надіслали до Ужгородського РВ ГУНП у Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Заяви не відповідали встановленому зразку, а також містили орфографічні помилки.

Прикордонники відмовили у пропуску неповнолітніх через кордон. Діти разом із матір’ю повернулися на територію нашої держави.

З метою проведення слідчих дій працювали 2 співробітника ГУНП в Закарпатській області, які разом з даними громадянами вибули з ППр.

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel