Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Луцьку стартує опалювальний сезон: кому пустять тепло першими і за якими тарифами платитимемо

В оселі лучан пустять тепло.

Фото Луцьктепло.

У Луцьку стартує опалювальний сезон: кому пустять тепло першими і за якими тарифами платитимемо

Відомо за якими тарифами лучани платитимуть за тепло новому сезоні

Сьогодні, 16 жовтня, згідно рішення виконавчого комітету Луцької міської ради у Луцьку розпочинається опалювальний сезон.

Нагадаємо, раніше у Луцьку планували розпочати його 19 жовтня. Однак, не очікуючи трьох діб, протягом яких середньодобова температура повітря впаде нижче +8°С, ДКП «Луцьктепло» розпочинає опалювальний сезон сьогодні.

На підприємстві назвали передумови для раннього початку опалювального сезону. Це зокрема: різке похолодання згідно прогнозу українського гідрометцентру, бажання забезпечення комфортних умов проживання для мешканців міста Луцька та з метою запобігання скарг, враховуючи епідеміологічний стан в місті, а також необхідність введення в експлуатацію та ефективного налаштування 82 індивідуальних теплових пунктів, змонтованих в межах Контракту №1 «Нові теплові підстанції (індивідуальні теплові пункти в житлових будинках)», що виконується згідно Проєкту модернізації централізованого опалення м. Луцька.

Передусім забезпечення теплом буде здійснюватися для дитячих, медичних, навчальних закладів. 

Інформують, що згідно консультацій з підрядником – італійською компанією «АМАРК», для налаштування роботи всіх ІТП та якісного балансування стояків в межах житлового будинку необхідно не менше одного тижня. Відтак, сьогодні відбуватиметься відкриття всіх клапанів та засувок для прогріву внутрішньобудинкової системи опалення та її розповітрення, а з понеділка, 19 жовтня розпочнеться робота із балансування.

 Забезпечення теплоносієм буде здійснюватися почергово

У першу чергу забезпечення теплом буде здійснюватися для дитячих, медичних, навчальних закладів. На звернення окремих медичних закладів, подачу теплоносія для опалення розпочато ще від учора, 15 жовтня.

Забезпечення житлового фонду опаленням при цьому залежить не лише від оператора зовнішніх інженерних мереж – ДКП «Луцьктепло», – який, згідно меж розподілу, відповідає за підведення теплоносія до зовнішнього фундаменту будинку, а й від балансоутримувача, який повинен підготувати житловий будинок до опалювального сезону, виконавши необхідний комплекс заходів, і врешті – відкрити засувку на вводі в будинок.

На підприємстві нолошують, що причиною ситуації, коли частина стояків не прогрівається, є заповітрення, яке у будинках з вертикальною розводкою вирішується спуском повітря на верхньому поверсі. За вирішенням цієї проблеми лучанам радять звертатися до сусідів, які там мешкають, або до балансоутримувача (ОСББ/ЖЕК/Управитель).

 Нові тарифи затверджено

Не зважаючи на затвердження рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 24.09.2020 №517-1 нових тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, опалювальний сезон 2020-2021 років розпочнеться з попередніми тарифами. Причиною цього є законодавча невизначеність в частині укладення нових договорів на послуги підприємства.

 

Реклама Google

 


Луцьктепло нагадує, що кампанія з визначення споживачами нової моделі договірних відносин та відповідного укладення з ними договорів на послуги мала завершитися 1 травня 2020 року та була відтермінована на 5 місяців з моменту припинення карантинних заходів, пов’язаних із розповсюдженням нового коронавірусу SARS CoV-2. Оскільки адаптивний карантин триває, підприємство не має законних підстав для застосування нових тарифів для всіх категорій споживачів.

Врегулювати цю невизначеність може проєкт закону 2458 від 15.11.2019 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг», внесений до порядку денного Верховної Ради України 01 вересня 2020 року, який пропонує зробити укладення договорів публічним. Однак, поки з його прийняттям зволікають, ДКП «Луцьктепло» змушене входити в новий опалювальний сезон, застосовуючи старі тарифи.

Джерело: Луцьктепло
Telegram Channel