Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У селі на Волині прихильники УПЦ менше, як за рік, побудували собі церкву (Фото)

На службі у новій церкві.

Фото ІА Волинські новини.

У селі на Волині прихильники УПЦ менше, як за рік, побудували собі церкву (Фото)

Батюшка закликав до миру, просив не сваритися з опонентами і молитися, щоб Господь дав сили здійснити задумане

Два роки тому мизівський храм Різдва Пресвятої Богородиці відійшов до ПЦУ. Жителі села, які бачать себе в складі УПЦ, молилися у приватній оселі. Разом із протоієреєм Анатолієм Мацеликом, який двадцять років служив у Мизовому, але не перейшов до ПЦУ, вони вирішили збирали кошти на зведення нової церкви.

Про це пише ІА Волинські новини.


Щоб зібрати кошти на новий храм, люди колядували та щедрували на Різдвяні свята, збирали пожертви в різних волинських селах. Знайшлися й спонсори – вихідці з Мизового, які не пожаліли для такої мети значних, як для села, грошей. Працювали на будівництві цілими сім’ями, як батьки з синами Григорій та Андрій Сачики, Олександр та Богдан Зайці. Мизівці щиро вдячні й іншим будівничим: Олександру Сарапіну, Олександру Кагану, Миколі Сташуку, В’ячеславу Гаврилюку, Руслану Панасюку. Поки чоловіки займалися будівельними роботами, місцеві жінки по черзі готували їм обіди.

 21 вересня відбулося його освячення та перша Літургія, в якій взяли участь три сотні прихожан. 

 



Згуртованість громади допомогла збудувати храм за дев’ять місяців.Церкву прикрасили ікониамита розписали. На престольне свято 21 вересня відбулося його освячення та перша Літургія, в якій взяли участь три сотні прихожан.  Назвали церкву, як і перший сільський храм, на честь Різдва Пресвятої Богородиці. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel