Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
До України вже везуть препарат для лікування COVID-19

Зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться.

A bottle containing the drug Remdesivir is held by a health worker at the Institute of Infectology of Kenezy Gyula Teaching Hospital of the University of Debrecen in Debrecen, Hungary, Thursday Oct. 15, 2020. A large study led by the World Health Organization released on Friday, Oct. 16, 2020, suggests that the antiviral drug did not help hospitalized COVID-19 patients, in contrast to an earlier study that made the medicine a standard of care in the United States and many other countries. The results do not negate the previous ones, and the WHO study was not as rigorous as the earlier one led by the U.S. National Institutes of Health. But they add to concerns about how much value the pricey drug gives because none of the studies have found it can improve survival. (Zsolt Czegledi/MTI via AP)

Фото BIP

До України вже везуть препарат для лікування COVID-19

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що препарат «Ремдесивір» для лікування коронавірусу уже закуплений і його привезуть до України «найближчим часом»

«Він закуплений державним підприємством «Медичні закупівлі України». І зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться. Так, це препарат, який першим показав, що при його застосуванні зменшується тривалість перебування людини на стаціонарному лікуванні й кількість летальних випадків», – сказав Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов 13 жовтня заявляв, що «Ремдесивір» має надійти до України через тиждень.

Зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться.

Раніше Всесвітня організації охорони здоров'я заявила, що противірусний препарат «Ремдесивір» практично не впливає як на шанси людини пережити хворобу на COVID-19, так і на тривалість лікування.

Що відомо

«Ремдесивір» було розроблено під час спалаху вірусу Ебола, тоді препарат не був ефективним. Втім, в окремих випадках лікарі повідомляли про покращення здоров’я пацієнтів із COVID-19 після прийняття «Ремдесивіру».

3 липня Європейська комісія схвалила використання препарату «Ремдесивір» для лікування коронавірусної хвороби. Було підписано договір на закупівлю 500 мільйонів курсів лікування «Ремдесивіром».

Реклама Google

У серпні МОЗ розпочало підготовку до централізованої закупівлі за кордоном лікарського засобу «Ремдесевір» для лікування хворих на COVID-19.

На початку жовтня стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) перевіряє повідомлення про побічний ефект препарату «Ремдесивір».

Telegram Channel