Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині депутату незаконно віддали землю

У квітні 2019 року обранець громади на сесії, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні.

Фото Pixabay.

На Волині депутату незаконно віддали землю

Прокурори наполягають на поверненні чиновником Ківерцівської міськради земельної ділянки

Маневицька місцева прокуратура звернулася до суду із позовом про визнання незаконними та скасування рішень Ківерцівської міської ради щодо відведення у власність її депутату земельної ділянки.

Згодом суд притягнув депутата до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, визнавши його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів й призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

У квітні 2019 року обранець громади на сесії, не повідомивши про наявність у нього конфлікту інтересів, взяв участь у голосуванні й проголосував «за» виділення собі ділянки площею 0,2 га в одному з сіл Ківерцівського району.

Згодом суд притягнув депутата до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, визнавши його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) й призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн.

Прокурори ж звернулися до суду, аби скасувати незаконне рішення міської ради, ухвалене у порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», та наполягатимуть на поверненні депутатом громаді незаконно отриманої земельної ділянки.

Нагадаємо, волинянку підозрюють у вбивстві новонародженої дитини.

Telegram Channel