Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські шахтарі знову протестують

Гірники вимагають звільнення нового керівника.

Фото Громадське.

Волинські шахтарі знову протестують

Сьогодні вранці біля приміщення державного підприємства «Волиньвугілля» зібралися близько пів сотні працівників двох діючих шахт №9 «НВ» та «Бужанська»

Причина  мітингу – незадоволення роботою нового «генерала». Шахтарі публічно висловили недовіру нещодавно призначеному генеральному директору Юрію Ключковському. Вони обурені намірами профільного міністерства закрити шахту №9, а також невиплатою зарплати.

Юрій Ключковський місяць тому змінив на посаді свого попередника, який протримався в цьому кріслі кілька місяців.

За словами вугільників, очільник нововолинських шахтарів прибув на Волинь (раніше працював на посаді заступника гендиректора ДП «Львіввугілля») не для того, щоб рятувати вугільну галузь, а навпаки – розвалити все до кінця. Оскільки він не написав заяву на звільнення, то, найймовірніше, протест продовжиться завтра. До слова, Юрій Ключковський місяць тому змінив на посаді свого попередника, який протримався в цьому кріслі кілька місяців.

А взагалі, за останні роки на ДП «Волиньвугілля» керували майже десять людей. І жодних суттєвих позитивних змін на копальнях не спостерігалося. А тим часом в. о. міністра енергетики Ольга Буславець презентувала, з врахуванням німецького досвіду, Концепцію реформування вугледобувної промисловості та план пріоритетних дій Уряду у вугільній галузі. А міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов представив Національну програму трансформації вугільних регіонів до 2027 року.

В Міненерго переконують, що разом із закриттям шахт має відбутися комплексне вирішення соціальних, економічних, екологічних питань і найголовніше – забезпечення соціального захисту населення цих регіонів. 

Нагадаємо, на Волині жінці видалили пухлину гігантського розміру: приблизно з футбольний м'яч.

Telegram Channel