Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Припиніть розмову, якщо вам дзвонять з банку: волинян знову ошукали псевдобанкіри

Псевдобанківські працівники на зв’язку.

Фото ілюстративне.

Припиніть розмову, якщо вам дзвонять з банку: волинян знову ошукали псевдобанкіри

Один переказав шахраям чотири, а інший понад сім тисяч гривень

17 жовтня ошуканими псевдобанківськими працівниками залишилися двоє ковельчан. У обох випадках телефонному режимі спритники представилися працівниками банку, та під приводом розблокування банківської картки заволодів грошовими коштами потерпілих в сумі 4 тисячі гривень та майже 7,5 тисяч гривень.

Про це повідомили на сторінці Ковельського відділекння поліції у фейсбуці.

Потерпілі самі переказали власні кошти через термінал самообслуговування на номера мобільних телефонів, які їм продиктували зловмисники.

Під приводом розблокування банківської картки заволодів грошовими коштами потерпілих в сумі 4 тисячі гривень та майже 7,5 тисяч гривень.

 

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють особу, причетну до вчинення даного злочину.

У роліції наполегливо рекомендують: припиніть розмову, якщо телефонують з незнайомого номерав і запитують термін дії картки, тризначний номер на звороті картки, паролі, коди банків та мобільних операторів, або ж керують в телефонній розмові вашими діями (направляють до терміналу чи банкомату) та застерігають :

  • ніколи не називати незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код
  • не здійснювати платіжні операції, які вам не зрозумілі, не діяти за інструкціями незнайомих осіб, які намагаються в цьому допомогти.

 

Джерело: Ковельський відділ поліції Волинської області.
Telegram Channel