Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Волинській ТВК показали, як знищували браковані бюлетені

Папір спалили, пластини – під сокиру.

Фото Суспільного.

У Волинській ТВК показали, як знищували браковані бюлетені

25 жовтня усі виборці на Волині під час голосування отримають 4 виборчі бюлетені

Члени Волинської територіальної виборчої комісії знищили браковані бюлетені та металеві пластини для друку. Бюлетені із браком спалили на території Волинської обласної друкарні, шаблонні пластини - порубали сокирою.

Про це повідомляє Суспільне

Як розповів голова обласної ТВК Іван Лазорко, загалом в друкарні члени комісії знищили 216 бракованих бюлетенів до виборів депутатів обласної ради: «вони спочатку ріжуться на смужки, а потім підлягають спаленню, як і контрольні талони».

 «Спочатку ріжуться на смужки, а потім підлягають спаленню, як і контрольні талони».

Після знищення браку, підприємство-виготовлювач бюлетенів разом із членами ТВК склали відповідний акт.

На своїй сторінці у фейсбуці голова обласної ТВК опублікував відео, де члени комісії, поруч з друкарськими станками сокирою рубають пластини для друку бюлетенів.

«Це традиційна форма знищення пластин. Пластини - це шаблони для друку бюлетенів. Їх рубають, щоб унеможливити подальший друк і підробку бюлетенів», - розповів Іван Лазорко.

20 жовтня підприємство-виготовлювач (Волинська обласна друкарня) передала ТВК 764 986 бюлетенів, які були передані 54-ьом місцевим ТВК області.

 

Реклама Google

 

Нагадаємо, 25 жовтня усі виборці на Волині під час голосування отримають 4 виборчі бюлетені. Як розповів політолог Антон Бугайчук, 2 виборчих бюлетені для голосування за пропорційною системою і 2 за мажоритарною. Це - для громад у яких менш як 10 тисяч виборців. Якщо у громаді більше, як 10 тисяч виборців, то виборець отримає 3 виборчих бюлетені для пропорційної системи і один для голосування за голову громади.

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel