Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

КОВЕЛЬ ДРУЖИТЬ З ВАЛЬСРОДЕ

Протягом 11 років німецьке місто Вальсроде (земля Нижня Саксонія) запрошує на літній відпочинок ковельських дітей з бідних сімей, сиріт, інвалідів. За цей час у місцевостях Вальсроде та Барзентхаузен з Ковеля було оздоровлено майже тисячу дітей.

Протягом 11 років німецьке місто Вальсроде (земля Нижня Саксонія) запрошує на літній відпочинок ковельських дітей з бідних сімей, сиріт, інвалідів. За цей час у місцевостях Вальсроде та Барзентхаузен з Ковеля було оздоровлено майже тисячу дітей. Завдяки німецькій благодійній організації «Допомога дітям Ковеля» малозабезпечені ковельчани отримали відчутну гуманітарну допомогу. Між громадами налагодилися тісні дружні стосунки. Ініціатором цієї широкомасштабної безкорисливої діяльності німців був Готфрід Галлєр (на жаль, нині покійний), а його активним послідовником став нинішній керівник організації «Допомога дітям Ковеля» Міхаель Хааке.
Багато зробила для міста залізничників і відома німецька публіцистка Гілтруда Шрьодер, яка очолювала благодійний фонд «Діти Чорнобиля». Саме за її сприяння міські лікувальні заклади отримали іноземну діагностичну апаратуру, інше медичне обладнання.
Днями офіційна делегація із Ковеля на чолі з міським головою Ярославом Шевчуком перебувала у німецьких друзів. З бургомістром Вальсроде Франком Філлбрунном та представниками організації «Допомога дітям Ковеля» було детально обговорено плани подальшого співробітництва. Для того, щоб співпраця вийшла на новий, більш якісний рівень, відбулося підписання договору про співпрацю між Ковелем та Вальсроде.
Договір підписувався в історико-краєзнавчому музеї німецького міста. На урочистості були присутні поважні гості, серед яких — надзвичайний повноважний посол України в Німеччині Анатолій Пономаренко. За словами Анатолія Георгійовича, Ковель і Вальсроде стали 29-ю парою міст у Німеччині, між якими підписано договір про співпрацю. Відповідно до міжнародних вимог, український текст договору буде підписано у Ковелі 14 серпня цього року. З цієї нагоди до міста залізничників прибуде офіційна делегація з Вальсроде та посольства Німеччини в Україні.
Ярослав ГАВРИЛЮК, влас.кор. «Волині».
Telegram Channel