Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
СБУ знайшла схрон зброї на Рівненщині. Підозрюють, що привезли з ООС

Розкопали чотири поліетиленові пакети зі зброєю та вибухівкою.

Фото СБУ.

СБУ знайшла схрон зброї на Рівненщині. Підозрюють, що привезли з ООС

У лісосмузі на Рівненщині Служба безпеки України викрила схованку з великою кількістю зброї та набоїв, які, ймовірно, привезли з зони ООС. Набої, зброю та вибухівку передали на експертизу, «власника» розшукують

Про це повідомляють у СБУ області, пише Суспільне.

21 жовтня між селищем Старе Село та селом Дроздинь Рокитнівського району працівники СБУ, поліцейські та прикордонники розкопали чотири поліетиленові пакети зі зброєю та вибухівкою. Це сталося за два кілометри від Дроздиня.

Розкопали чотири поліетиленові пакети зі зброєю та вибухівкою.

У замаскованому схроні знаходилося чотири ручні протитанкові гранати РПГ-22, два кілограми пластиду, пів кілограма тротилу, саморобний вибуховий пристрій, 12 гранат Ф-1 із запалами та майже тисяча набоїв різного калібру.

«Виявлену зброю, вибухівку та боєприпаси направили на експертизу. За оперативними даними, їх могли нелегально привезти з зони ООС, інформація про це перевіряється. Хто це зробив, встановлюють правоохоронці», – розповіла Суспільному речниця УСБУ Інна Ілючок.

Реклама Google

Вона каже, що відкрито кримінальне провадження щодо незаконного поводження зі зброєю. Також тривають невідкладні слідчі дії для встановлення причетних та притягнення їх до відповідальності.

До заходів з викриття долучились житомирські прикордонники, Нацполіція та прокуратура.

Telegram Channel