Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Вірогідність зустрітися із коронавірусом прямує до 100%», – рівненський лікар

Маски не врятують?

Фото Pixabay.

«Вірогідність зустрітися із коронавірусом прямує до 100%», – рівненський лікар

Медик із обласного центру Павло Сільковський навів аргументи, чому маска не захищає від COVID-19

«Як тільки хтось перехворіє цим ковідом, чи десь почитає різних поганих історій або ще щось, то одразу пише у себе на сторінці: люди! Бережіться! Носіть маски! Сидіть дома! Мийте руки! Тримайте дистанцію!

І вже настільки стандартними стали ці заклики, що якось і сприймаються вони відповідно. І коефіцієнт корисної дії від саме таких фраз майже нульовий. А якщо чесно, то нащо до цих людей чіплятися? Та носять же наші люди маски в громадських місцях. Заходиш у будь-який магазин - всі в масках. І руки миє кожна більш-менш культурна людина. А хвороба собі прогресує далі», – розмірковує медик із Рівного у фейсбуці. 

Реклама Google

Виглядає так, що ця болячка прийшла і вірогідність із нею зустрітися прямує до 100%. З маскою чи без неї. Можливо, ми не до кінця розуміємо способи її поширення і зараження. І тому, може, ставити питання не як уникнути (бо це навряд чи можливо), а як зустрітися з нею і пройти у якомога легшій формі.

Павло Сільковський каже, що маска та миття рук не врятують українців від коронавірусу.

«Ну ок, погодимося, що дехто у нас дозволяє собі слабинку і десь маску знімає, десь її на бороду зсуває. В результаті маємо за останню добу майже 5000 нових хворих. А сусіди поляки дуже дисципліновані, там все гарно. У них, натомість, нових випадків 8500. В Італії майже 12000, у Франції майже 30000. Навіть у чи не найбільш дисциплінованій Німеччині - 5600. Скажете: насправді у нас хворих більше, не всі звертаються. Звичайно. Але в Європі ситуація аналогічна. Реальних хворих там теж більше.

Виглядає так, що ця болячка прийшла і вірогідність із нею зустрітися прямує до 100%. З маскою чи без неї. Можливо, ми не до кінця розуміємо способи її поширення і зараження. І тому, може, ставити питання не як уникнути (бо це навряд чи можливо), а як зустрітися з нею і пройти у якомога легшій формі. Бо заклики «бережіться», вони ні про що. Я вже знаю чимало людей, які береглися і ставилися до озвучених правил дуже серйозно. Зрештою, і вони захворіли. Загалом, хворіти - це теж нормально. Найважливіше - перехворіти», – написав лікар.

Нагадаємо, у мережі з’явився сайт «5 запитань» як альтернатива опитуванню Зеленського.

Telegram Channel