Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як голосують волиняни у місті та селі (Відео)

Місцеві вибори.

Фото Суспільного.

Як голосують волиняни у місті та селі (Відео)

Як відбувається волевиявлення у різних куточках області

На Волині 1121 дільниця. З них 170 рахуються як «великі», 653 – «малі», решта «середні».

Як облаштовані ДВК, чи активні волиняни від самого ранку у бажанні здійснити своє волевиявлення на місцевих виборах 2020, чи дотримуються виборці карантинних обмежень.

Луцьк, виборча дільниця на вулиці Шопена, 24

109 виборчих дільниць вчасно розпочали роботу на території Луцької громади. Про це розповіла голова Луцької міської ТВК Марія Парфенюк. За її словами, у громаді зареєстровано 174 тисячі 598 виборців.

На цій дільниці голосування розпочалося вчасно, о 8:00 перші виборці зайшли до дільниці. Тут облаштовано 6 кабінок, стільки ж великих скриньок і 2 маленькі скриньки для голосування, - розповів голова ДВК Анатолій Павельчук.

На цій дільниці має проголосувати 2327 виборців. Три людини, перебувають у лікарні, там й голосуватимуть на спецдільниці.

Голова ДВК каже, що дільниця забезпечена масками, засобами індивідуального захисту, одноразовими ручками, засобами для дезінфекції приміщення.

Єдина спостерігачка на цій виборчій дільниці Валентина Юган, від старту голосування порушень не зафіксувала.

Підгайцівська ОТГ, виборча дільниця у селі Підгайці

19 виборчих дільниць вчасно почали роботу на території Підгайцівської об’єднаної територіальної громади. Про це розповіла голова сільської територіальної виборчої комісії Оксана Селецька. У громаді зареєстровано 17 тисяч 945 виборців.

Напередодні ввечері на дільниці замінили бюлетені для обрання депутатів у Підгайцівську сільську раду. Була друкарська помилка у назві партії. Отримали 1935 нових бюлетенів. Про це розповіла заступниця голови дільничної виборчої комісії у Підгайцях Ніна Патрай. На дільниці зареєстровано 1926 виборців. Заступниця голови каже: усього є 7 тисяч 757 бюлетенів, їх має вистачити.

 

За словами Ніни Патрай активність виборців зранку була високою. За першу годину проголосувало майже 60 виборців. Жінка каже, що на дільниці дотримуються карантинних вимог. При вході усім вимірюють температуру.

За дотриманням виборчого законодавства стежать 5 спостерігачів. Одна з них - Валентина Гарлінська розповіла, що дільниця відкрилась вчасно. Виборці заходять лише в масках, тримають дистанцію.

 

Нагадаємо, у зв'язку з поширенням COVID-19 Кабінет міністрів затвердив протиепідемічні заходи під час виборів. За їх дотриманням стежать члени ДВК і правоохоронці.

 

 

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel