Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Такої низької явки виборців у Нововолинську ще не було

Можливо, вибоців налякав коронавірус.

Фото Russianname.

Такої низької явки виборців у Нововолинську ще не було

На 16. 00 із 40 671 людини, занесеної у списки виборців, проголосувало 10 622 або 26 .1 відсоток

На усіх 25 дільницях, включаючи чотири сільських і одну спеціальну, спостерігалися порядок і злагоджена робота. При вході робився температурний скринінг, була відведена окрема кабіна для голосування людей з підвищеною температурою тіла. Однак не обійшлося без казусів. В інформаційні буклети політичної партії «Самопоміч» замість кандидатів у депутати міської ради вмістили фотографії кандидатів від іншої політичної сили. Це виявив голова міського осередку партії, депутат обласної ради Борис Бабійчук. Порушення зафіксувала поліція.

Реклама Google

В інформаційні буклети політичної партії «Самопоміч» замість кандидатів у депутати міської ради вмістили фотографії кандидатів від іншої політичної сили. Це виявив голова міського осередку партії, депутат обласної ради Борис Бабійчук.

На виборчих дільницях округу №4 були відсутні інформаційні листи про кандидатів політичної партії «За майбутнє», які балотуються до Нововолинської міської ради. При цьому голова ТВК Віктор Порплиця запевнив, що усі виборчі дільниці напередодні відкриття отримали їх у повному обсязі. Зі слів пана Віктора, якщо комусь були потрібні додаткові інформаційні листи ( могли зникнути через те, що їх забирали з собою виборці), то видавали додаткові. Щодо інших порушень, то вони були незначними.

Трапився випадок, коли подружжя двоє зайшли в одну кабінку для голосування. На одній з дільниць мешканка міста, яка приїхала з-за кордону, не знайшла себе в списках і не змогла проголосувати. Члени виборчих дільниць забезпечені в достатній кількості масками, рукавичками, дезінфікуючими засобами, мають кілька захисних щитків. А от захисних костюмів, аби можна було безпечно прийти зі скринькою додому до тих, хто хворіє на Covid 19 й перебуває на самоізоляції, не отримали. Тому на деяких дільницях члени комісії самі придбали в аптеці бахіли та захисний одноразовий костюм. Головна інтрига цих виборів для Нововолинська – запитання: «Хто стане головою ОТГ?»

Нагадаємо, на Волині напередодні виборів передруковували бюлетені.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel