Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинян закликали обирати взуття з високими халявами – аби гадюки не покусали

Будьте уважними та обережними!

Фото lmn.in.ua

Волинян закликали обирати взуття з високими халявами – аби гадюки не покусали

Зараз усі плазуни нашого краю готуються до зимівлі, стають кволими і неповороткими

З 11 видів змій, яких можна зустріти в Україні, лише 3 є отруйними. Смертельно отруйних змій в Україні немає. Втім, якщо укус все-таки трапився, слід негайно звільнити укушену кінцівку від одягу та прикрас, адже на місці укусу утворюється сильний набряк, і якнайшвидше доставити потерпілого в лікарню. Ні в якому разі не можна накладати джгут, - застерігає Київський зоопарк.

Варто одягати щільне взуття з високими халявами – кросівки та кеди змії легко прокушують.

Щоб не приваблювати плазунів до двору, варто скошувати високу траву та не лишати місць, зручних для схованок. Якщо Ви виявили у себе на подвір’ї змію, не намагайтесь її впіймати чи знищити – зверніться до служб порятунку, Вам підкажуть, як правильно діяти.

Під час відпочинку на природі дотримуйтесь правил безпеки, якщо в цій місцевості досить багато отруйних змій – перш ніж облаштувати місце для пікніка, обстежте галявину. Варто одягати щільне взуття з високими халявами – кросівки та кеди змії легко прокушують. Зараз усі плазуни нашого краю готуються до зимівлі, стають кволими і неповороткими. Побачивши будь-якого плазуна в природі – не намагайтесь його спіймати, фотографуйте також – не чіпаючи руками.

Telegram Channel