Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Другі тури виборів у різних містах України можуть відбутися в різні дати

Другий тур виборів.

Фото ілюстративне.

Другі тури виборів у різних містах України можуть відбутися в різні дати

Явка виборців на місцевих виборах 25 жовтня становила 36,88%

Повторне голосування за лідерів перегонів на місцевих виборах у великих містах може відбутися в різні дати, але в межах трьох тижнів від моменту встановлення результату голосування 25 жовтня.

Про це сказала координаторка громадянської мереді «ОПОРА» Ольга Айвазовська на брифінгу, пише Українська Правда.

«Щодо питання про другий тур - ми не є соціологічною компанією, ми не маємо доступу до екзит-полів, ми всі слідкуємо разом із вами за їх результатами, але очевидно, що в більшості міст повторне голосування відбудеться», – зазначила вона.

Результати встановлюються не пізніше, ніж на 12-й день після дня голосування, а повторне голосування організовується протягом трьох тижнів. 

 

Єдине, що не зрозуміло, в які саме строки, тому що законодавство визначає, що результати встановлюються не пізніше, ніж на 12-й день після дня голосування, а повторне голосування організовується протягом трьох тижнів. Тому точної дати другого туру - повторного голосування - немає. Повторне голосування в різних регіонах може відбуватися в різні дати: як 15 листопада, так і 22 листопада. Що ми знаємо точно - що це буде неділя».

 

 

Нагадаємо: Явка виборців на місцевих виборах в Україні 25 жовтня становила 36,88%. Це на 10% менше, ніж у 2015 році.  Ці вибори проходили в умовах постійного зростання кількості хворих на COVID-19 і протиепідемічних заходів на виборчих дільницях.

Джерело: Українська Правда.
Telegram Channel