Через пандемію COVID-19 у світі суттєво скоротилося споживання швейцарського шоколаду - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.37 € 33.68
Через пандемію COVID-19 у світі суттєво скоротилося споживання швейцарського шоколаду

Клята зараза!

Фото REUTERS.

Через пандемію COVID-19 у світі суттєво скоротилося споживання швейцарського шоколаду

Ще у 2019 році обсяг продажів шоколадної промисловості Швейцарії становив 1,787 мільярда швейцарських франків (1,97 мільярда доларів)

Продажі швейцарського шоколаду впали на 14,3% за перші вісім місяців цього року через пандемію COVID-19.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters, інформує УНІАН.

«Продажі впали головним чином тому, що ресторани, готелі та туристи купували менше швейцарського шоколаду. Шоколад з альпійської країни відомий такими брендами, як Lindt і Toblerone», - йдеться у повідомленні.

Зниження було ще помітнішим в останні чотири місяці звітного періоду, склавши 21,5%, причому постраждали як внутрішні продажі, так і експорт.

Зниження було ще помітнішим в останні чотири місяці звітного періоду, склавши 21,5%, причому постраждали як внутрішні продажі, так і експорт, заявили в галузевій асоціації Chocosuisse у вівторок.

«Понад 70% швейцарського шоколаду експортується, причому бізнес особливо постраждав цього літа через обвал у сфері подорожей і туризму», - повідомила асоціація, в число членів якої входять Barry Callebaut і Lindt & Spruengli.

«На цих важливих ринках не видно жодного відновлення навіть у довгостроковій перспективі», - зазначили в Chocosuisse.

За вісім місяців внутрішні продажі швейцарського шоколаду також впали, в той час, як імпорт шоколаду, виробленого за кордоном, збільшився, заявила Асоціація, критикуючи високі ціни на сировину у Швейцарії через «протекціоністське регулювання».

У 2019 році обсяг продажів шоколадної промисловості Швейцарії становив 1,787 мільярда швейцарських франків (1,97 мільярда доларів).