Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Україні дешевшають картопля, морква та буряки

Нічого собі!

Фото Avito

В Україні дешевшають картопля, морква та буряки

Наша держава посідає третє місце в світі з виробництва бульби

Цього тижня в Україні почали падати ціни на картоплю. За словами аграріїв, 26 жовтня вартість картоплі на гуртовому ринку опустилася на 10%. Найдорожчу картоплю нині продають по 6 грн/кг. Про це повідомляє kurkul.com з посиланням на today.ua.

Так, середня ціна картоплі коливається від 5,5 до 5,9 грн/кг. Експерти пов'язують зниження ціни на українську картоплю надходженням великих партій овочів з нового врожаю, сприятливою погодою для транспортування, первинного сортування та зберігання.

Цього року Україна ввела заборону на ввезення картоплі з Російської Федерації, щоб захистити вітчизняного виробника. Картопля, яка ввозиться з Білорусі, не дуже високої якості, але її дешева ціна змушує українських фермерів знижувати вартість товарного овоча першого сорту.

Картопля, яка ввозиться з Білорусі, не дуже високої якості, але її дешева ціна змушує українських фермерів знижувати вартість товарного овоча першого сорту.

Україна посідає третє місце в світі з виробництва картоплі. У 2019 р. було вирощено 23 млн стратегічного для українців овоча. Аграрії прогнозують, що урожай у 2020 р. може скласти також не менш 20 т.

Також цього тижня впала в гурті вартість моркви та буряка  — до 4-6 грн/кг, а білоголова капуста вітчизняного виробництва коштує 3,2-4 грн/кг, що майже на 3% вище, ніж пару тижнів тому.

Telegram Channel