Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вибори ректора ЛНТУ: наглядова рада вишу підтримала кандидатуру Вахович

Виш на шляху зміни ректора.

Фото volynnews.com.

Вибори ректора ЛНТУ: наглядова рада вишу підтримала кандидатуру Вахович

Члени Наглядової ради Луцького національного технічного університету зробили спільну заяву, в якій зазначили, що чинний в.о. ректора Петро Савчук не доклав ані найменших зусиль, щоб розвивати університет. Відтак члени наглядової ради підтримали кандидатуру Ірини Вахович на пост ректора ЛНТУ

Спільну заяву голови Наглядової ради Степана Івахіва, його заступника Андрія Разумовського, секретаря Олега Галущака та членів ради Романа Микитюка і Миколи Заікіна надав редакції Інформаційного агентства Волинські Новини нардеп Івахів. 

«Ми, члени наглядової ради ЛНТУ, вболіваючи за майбутнє рідного університету, усвідомлюючи колосальну важливість розвитку вищої технічної школи на Волині, розуміючи доленосність найближчих виборів ректора вишу, звертаємося до викладачів та студентів вишу. Для початку нагадаємо, для чого університетові Наглядова рада. Для того, щоб допомагати йому розвиватися... Ми, члени Наглядової ради ЛНТУ, маємо можливості допомагати розбудовувати університет, втілювати передові практики європейської вищої школи, долати бюрократичні й ментальні перепони в реалізації амбітних планів. І ми готові це робити, адже абсолютно добровільно і з великим ентузіазмом погодилися вступити до Наглядової ради більше ніж три роки тому. Але, на жаль, ми протягом усіх трьох років позбавлені можливості це робити. Бо протягом усього часу існування ради ректор Петро Савчук не доклав ані найменших зусиль, щоб розвивати університет...»,  - йдеться в тексті заяви.

«Бо протягом усього часу існування ради ректор Петро Савчук не доклав ані найменших зусиль, щоб розвивати університет... Саме тому на виборах ректора ЛНТУ Наглядова рада підтримує Ірину Вахович»,  - йдеться в тексті заяви.

Також автори заяви стверджують: «Так, ніхто не каже, що проблеми й виклики, які стоять перед ЛНТУ, мізерні і здатні вирішуватися просто. Ні! Збудувати новий гуртожиток, вдихнути нарешті життя у Будинок офіцерів чи докорінно змінити «Меридіан» будь-якому керівнику вишу коштувало б чималих зусиль. Але, вважаємо, ректор якраз і має бути таким: енергійним, наполегливим, стратегічно мислячим, генератором не тільки ідей, а й практичних шляхів їх реалізації. Саме тому на виборах ректора ЛНТУ Наглядова рада підтримує Ірину Вахович. Ми схвалюємо ті ідеї, плани й наміри, які задекларувала Ірина Михайлівна у своїй передвиборній програмі «8 цілей». 

Щодо об’єднання вишів. На Волині неприпустиме об'єднання університетів, і будь-які розмови про це вважаємо провокативними. Неможливо об’єднати класичний гуманітарний вуз педагогічного спрямування із закладом, що готує висококласних фахівців технічного профілю». 

У першому турі виборів ректора впевнену перемогу отримала Ірина Вахович, яка набрала загалом 403 голоси.

Telegram Channel