Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 Точність прогнозів погоди знизилася, бо в небо літають мало літаків

Відсутні близько 90% погодних даних.

Фото ua.news.

Точність прогнозів погоди знизилася, бо в небо літають мало літаків

Відсутні 90 відсотків даних

Точність прогнозів погоди у світі суттєво знизилася через те, що під час пандемії COVID-19 у небо піднімається значно менша кількість літаків. 

Про це у вівторок, 27 жовтня, заявили у Всесвітній метеорологічній організації (ВМО), передає ТСН.

Як пояснив генеральний секретар організації Петтері Таалас, близько 90 відсотків погодних даних, які зазвичай надходять від літаків у повітрі для прогнозування погоди, наразі відсутні. 

Зазвичай близько 40 світових авіаперевізників надають дані зі своїх літаків про температуру повітря, силу та напрямок вітру, які використовуються для планування погоди.

За його словами, компанії та організації, які займаються прогнозуванням погоди, намагалися компенсувати брак даних з літаків, утім, негативного впливу на точність прогнозів уникнути не вдалося. Зазвичай близько 40 світових авіаперевізників надають дані зі своїх літаків про температуру повітря, силу та напрямок вітру, які використовуються для планування погоди.

В рамках Міжнародної асоціації повітряного транспорту нині планують поглибити співпрацю у цьому напрямку.

 

Реклама Google

 

Від точності прогнозів погоди залежить робота і самих авіакомпаній - ці дані використовуються для оцінки ризиків для польотів, а також для планування їхньої рентабельності.

Раніше головний економіст Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) Браян Пірс заявив, що міжнародні авіаперевезення зможуть повернутися до показників, що спостерігалися до пандемії COVID-19, лише у 2024 році. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel