Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Швеція дозволила продаж комах у продуктових магазинах

Продуктів побільшало.

Фото bugdesign.com.ua.

Швеція дозволила продаж комах у продуктових магазинах

Раніше такий дозвіл дали Данія, Нідерланди і Фінляндія, але не Швеція і більшість інших країн ЄС

Швеція дала «зелене світло» супермаркетам на продаж комах як продуктів харчування. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Local.

Причина - розбіжності з приводу того, як інтерпретувати правила, згідно з якими продаж нових харчових продуктів спочатку повинна схвалити Європейська комісія. Вона повинна підтвердити, що харчові продукти є безпечними.

Тепер же Європейський суд ухвалив рішення, за якими цілі комахи не підпадають під дію попереднього законодавства про харчові продукти, що відкрило шлях для продажу комах в Швеції.

Шведське агентство з безпеки харчових продуктів попереджає, що деякі комахи, особливо борошняні черв’яки та цвіркуни, можуть викликати алергічні реакції - зокрема в людей, які також мають алергію на молюски.

Компанії зобов'язані перевіряти, чи продукти харчування є безпечними і були виготовлені з дотриманням вимог гігієни. Шведське агентство з безпеки харчових продуктів попереджає, що деякі комахи, особливо борошняні черв’яки та цвіркуни, можуть викликати алергічні реакції - зокрема в людей, які також мають алергію на молюски.

Telegram Channel