Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Чи повернуться луцькі школярі за парти після канікул

Після канікул – до школи?

Фото Конкурента.

Чи повернуться луцькі школярі за парти після канікул

Спілкування «вчитель-учень» не замінить ніщо

Після осінніх канікул луцькі школярі повернуться за парти до навчальних закладів. Дистанційне навчання у школах Луцька поки що не передбачається.

Про це в ефірі телеканалу «Аверс» розповіла очільниця міського управління освіти Зіновія Лещенко, пише Конкурент.

За її словами, з цього приводу в міському управлінні освіти спілкувалися персонально з усіма директорами луцьких шкіл. Також, Зіновія Лещенко розповіла, що рішення навчатися в очному форматі підтримує більшість батьківської громадськості. 

«Всі прийшли до висновку, що навчаємося в очному форматі, оскільки зона, де ми знаходимося, за рішення комісії ТЕБ, дозволяє вчитися. Дистанційне навчання вдома не є запорукою тієї безпеки, яка є в сталому середовищі навчального закладу. Коли батьки йдуть на роботу, діти, не маючи якихось обмежень, можуть дозволити собі проводити свій вільний час від очного навчання так, як вважають за потрібне. І погода дозволяє. Я вважаю, що поза школою діти можуть більше наражатися на небезпеку. Одна справа, коли є стале середовище в школі, і друга – більш розширене коло спілкування і соціалізації поза школою. Ухвалено рішення навчатися очно, спілкування «учень-вчитель» і «учень-учень» не замінить ніщо», – зазначила керівниця.

 Поза школою діти можуть більше наражатися на небезпеку.

 

Зіновія Лещенко додала, що, відповідно до роз'яснень МОН, 1-4 класи рекомендовано залучати до очного навчання, 5-11 класи можуть навчатися за змішаною формою навчання. Як саме організовувати змішану форму навчання, вирішує педагогічна рада кожного окремого навчального закладу.

Читайте також: Як навчатимуться школярі у різних зонах після канікул

Джерело: Конкурент
Telegram Channel