Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині стартує сезон полювання на хутряних звірів

Полювання забороняється проводити на відстані ближче 200 метрів від будівель населених пунктів.

Фото lisvolyn.gov.ua.

На Волині стартує сезон полювання на хутряних звірів

Полювати дозволено лише у неділю

Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує про оформлення необхідного переліку документів на право полювання.

Для громадян України це: посвідчення мисливця; щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита; дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо); відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; паспорт на собак мисливських порід у випадку їх використання.

Денна норма відстрілу одним мисливцем – один заєць-русак. Норма добування лисиці, єнотоподібної собаки і вовка не лімітована. 

Дозволяється проводити полювання:
– на зайця-русака з 1 листопада 2020 року по 3 січня 2021 року включно;
– на лисицю, єнотоподібну собаку, вовка – з 1 листопада 2020 року по 28 лютого 2021 року.

День полювання на хутрових звірів – неділя. Денна норма відстрілу одним мисливцем – один заєць-русак. Норма добування лисиці, єнотоподібної собаки і вовка не лімітована.

Полювання забороняється проводити на визначених відтворювальних ділянках та на відстані ближче 200 метрів від будівель населених пунктів та окремо розташованих споруд, де можливе перебування людей.

Щодо полювання на копитних тварин, то Волинське ОУЛМГ рекомендує користувачам мисливських угідь перенести його проведення на пізніший термін – у зв’язку з теплою погодою, що є сприятливою для збору грибів, а отже – може становити небезпеку для любителів «тихого полювання» і самих мисливців.

Контролюють ситуацію щодо дотримання мисливцями всіх правил та вимог рейдові групи з працівників єгерських служб, державної лісової охорони та поліції. Патрулювання угідь триває цілодобово.

Telegram Channel