Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Меланома виявилася сильнішою за війну: помер 29-річний військовий волинської бригади (Фото)

Вічна пам’ять.

Фото: Військова частина 4114

Меланома виявилася сильнішою за війну: помер 29-річний військовий волинської бригади (Фото)

28 жовтня 2020 року перестало битися серце 29-річного старшого лейтенанта учасника бойових дій на сході України Сідельника Ореста Степановича, який тривалий час боровся зі смертельною недугою

Командування та весь особовий склад військової частини 4114 висловлюють щирі співчуття рідним та близьким. Розділяємо скорботу та глибоко співчуваємо важкій втраті.

Орест навчався в Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, а згодом здобув ступінь магістра в Львівському інституті Сухопутних військ Національного університету «Львівська політехніка». Проходив службу на посадах заступника командира мінометної батареї з озброєння механізованого батальйону 51 окремої гвардійської механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, заступника командира мінометної батареї з озброєння механізованого батальйону 14 окремої механізованої бригади ОК «Північ» та ОК «Захід» СВ ЗСУ.

В березні 2014 року у складі 51-шої окремої механізованої бригади (м. Володимир-Волинський) Орест Сідельник вирушив на схід. Спочатку був Маріупольський аеропорт, потім Савур-Могила. Мінометна батарея, де старший лейтенант Орест Сідельник був заступником з озброєння, з червня майже по вересень 2014 знаходилась в Таранах та Петрівському. Після нанесення артилерійських обстрілів українських позицій на Савур-Могилі, підрозділи 51-ї бригади були змушені відійти. Командир мінометної батареї 1-го механізованого батальйону капітан Андрій Задорожний загинув, а Орест та його підлеглі ледве залишились живі.

В березні 2014 року у складі 51-шої окремої механізованої бригади (м. Володимир-Волинський) Орест Сідельник вирушив на схід. Спочатку був Маріупольський аеропорт, потім Савур-Могила.

В 2018 році він звільнився в запас ЗСУ у зв’язку із закінченням терміну контракту та в тому ж році вступив до лав Національної гвардії України на посаду командира комендантського взводу роти бойового забезпечення.

Та, на жаль, хвороба не дала можливість насолодитися життям. У нього лікарі виявили меланому порожнини носа та верхньощелепної пазухи. Оресту було проведено операцію та необхідне лікування. Та повторні дослідження показали, що хвороба не планує відступати. Подальше лікування не допомогло. Хвороба все ж таки перемогла.

В старшого лейтенанта Ореста Сідельника залишилась дружина та 2-річна донька.

29 жовтня о 18.00 год. у селі Волиця Жовківського району Львівської області відбудеться парастас за військовослужбовцем. Чин похорону відбудеться завтра, 30 жовтня, о 12 годині за тією ж адресою.

Просимо всіх небайдужих матеріально допомогти сім’ї військовослужбовця, так як усі кошти родини витрачені на тривале лікування:

Картка для надання допомоги: ПриватБанк 5168 7573 7542 9836 Сідельник Орест Степанович.

 
 
Джерело: Військова частина 4114
Telegram Channel