Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лісівники та рятувальники гасили пожежу на Камінь-Каширщині

Відпрацювали спільні дії.

Фото Волинського ОУЛМГ.

Лісівники та рятувальники гасили пожежу на Камінь-Каширщині

Спільні протипожежні навчання відбулися на базі ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» за участі лісової охорони державних підприємств «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс», ДП «Любешівське ЛМГ» та«СЛАП «Любешівагроліс»

Спільно  лісівниками умовну пожежу локалізовували рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Каменя-Каширського Управління ДСНС України у Волинській області.

Реклама Google

За легендою навчань, на території урочище «Озюрко» Видертського лісництва осередок загоряння виявив майстер лісу під час патрулювання – одразу викликав на місце державну лісову охорону. Спочатку лісівники самотужки намагалися локалізувати вогонь, проте через погодні умови зробити це оперативно не вдалося – на місце за викликом на «101» прибули рятувальники.

Спочатку лісівники самотужки намагалися локалізувати вогонь, проте через погодні умови зробити це оперативно не вдалося – на місце за викликом на «101» прибули рятувальники.

Учасники навчань відпрацювали тактику гасіння лісових пожеж із використанням усіх наявних засобів.

Такі заходи проводяться відповідно до комплексного плану попередження та ліквідації пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях Волинської області, затвердженого головою Волинської ОДА 26 лютого 2020 року, на виконання наказу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Вони є надзвичайно важливими для обох структур. Адже у випадку справжньої пожежі ці навики стають у нагоді. Вогонь не залишає часу на роздуми, тому  спільні дії мають бути чіткими та злагодженими, а головне – невідкладними.  

 

 

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel