Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У нацпарку на Волині екологи перевіряють законність рубки дерев

На кількох ділянках бракує загалом 640 дерев різних порід - вільхи, дуба та берези.

Фото: Держекоінспекція.

У нацпарку на Волині екологи перевіряють законність рубки дерев

Працівники Державної екологічної інспекції області виявили сліди рубки дерев на території національному природничому парку «Цуманська пуща», що у Ківерцівському районі

На кількох ділянках бракує загалом 640 дерев різних порід - вільхи, дуба та берези, - повідомляють екологи.

Рейд провели спільно з працівниками нацпарку. На одній ділянці площею 0,5 гектара зрізали 312 дерев, на другій площею 0,7 гектара бракувало 328 дерев. Обидві ділянки рубки головного користування і безпосередньо примикають одна до одної.

На кількох ділянках бракує загалом 640 дерев різних порід - вільхи, дуба та берези.

Відповідно до інформації на дільничних стовпах - це рубка, яка була проведена у 2020 році на загальній площі 1,2 гектара. Хоча, згідно з чинним законодавством на території господарської зони нацпарків заборонені рубки головного користування.

На місце викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції області. Під час огляду працівники ДЕІ провели замір пнів зрубаних дерев. Проводяться слідчі дії. Чи порушувати кримінальну справу вирішать слідчі.

Нагадаємо, минулого тижня Держекоінспекція повідомляла, що дирекція Ківерцівського лісового господарства не пустила інспекторів на позапланову перевірку підприємства. До цього, не дозволили провести перевірку і в «СЛАП Рожищеагроліс». Обидві перевірки мали відбутися через звернення громадян про незаконну рубку дерев.

Telegram Channel