Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У нацпарку на Волині зрізали 640 дерев

Фото із сторінки ДЕІ у ВО у Facebook.

У нацпарку на Волині зрізали 640 дерев

Згідно з чинним законодавством, на території господарської зони нацпарків заборонені рубки головного користування

Учора спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області під час спільного рейду з працівниками НПП «Цуманська пуща» у Ківерцівському районі виявили рубку головного користування на території нацпарку. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Згідно з чинним законодавством, на території господарської зони нацпарків заборонені рубки головного користування. Відповідно до інформації на дільничних стовпах - це рубка, яка була проведена у 2020 році на загальній площі 1,2 га.

На одній ділянці площею 0,5 га зрізали 312 дерев, на другій площею 0,7 га, – 328 дерев.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції у Волинській області. Під час огляду місця події за участю поліції працівники інспекції провели замір пнів зрубаних дерев. Вони нарахували 640 пнів дерев породи вільха, береза, дуб.

На одній ділянці площею 0,5 га зрізали 312 дерев, на другій площею 0,7 га, – 328 дерев. Обидві ділянки рубки головного користування і безпосередньо примикають одна до одної. Проводять слідчі дії. Вирішують питання про порушення кримінальної справи.

 
 
 
 

 

 

 

 

 

Telegram Channel