Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Гвалтували своїх падчериць: на Волині двоє чоловіків постануть перед судом

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

Гвалтували своїх падчериць: на Волині двоє чоловіків постануть перед судом

Одного – взяли під варту, проти другого – відкрили кримінал

Обоє волинян, які гвалтували своїх падчериць, постануть перед судом. Поліція продовжує слідчі дії. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Реклама Google

Дівчина народила дитину й нині перебуває під наглядом лікарів.

30 жовтня слідчі Іваничівського відділення поліції взяли під варту чоловіка, підозрюваного у зґвалтуванні своєї малолітньої падчериці. Ще в червні 2020 року до Іваничівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що під час перевірки за  місцем проживання однієї із неблагополучних сімей в районі було виявлено вагітну 13-річну дитину. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Під час досудового розслідування, зокрема, після проведення ДНК-експертизи поліцейські встановили, що до зґвалтування дівчини причетний її 63-річний вітчим. 

За фактом слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.152 (зґвалтування особи, яка не досягла 14 років) Кримінального кодексу України. Нині суд обрав для чоловіка міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Дівчина народила дитину й нині перебуває під наглядом лікарів.

А до співробітників Ківерцівського відділу поліції днями надійшла інформація про можливе вчинення сексуального насильства жителем району щодо малолітньої падчерки. У результаті проведених заходів поліцейські встановили, що 46-річний чоловік з 2018 по 2020 рік неодноразово вступав у статеві зносини зі своєю 13-річною падчеркою проти її волі. Мати не вірила дочці, але дитина, врешті, не витримала і розповіла все керівнику місцевого відділу поліції.

За цим фактом слідчі також розпочали кримінальне провадження за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу України. Зараз у справі призначено низку експертиз, вирішується питання про оголошення чоловікові підозри у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Дівчинку з сім'ї тимчасово вилучили.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі для цих обох зловмисників. 
Триває слідство.

Нагадаємо, на Волині дівчинка народила дитину від свого вітчима-ґвалтівника.

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області
Telegram Channel