Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Головний санлікар України спрогнозував, якою буде ситуація з коронавірусом взимку

Зима буде важка в умовах пандемії.

Фото УНІАН.

Головний санлікар України спрогнозував, якою буде ситуація з коронавірусом взимку

Теперішнє зростання кількості хворих в країні він пов'язав із завершенням періоду відпусток і початком навчального процесу

Динаміка захворюваності на COVID-19 свідчить про те, що зимовий період в Україні буде важким.

Такий прогноз в інтерв'ю виданню «Сьогодні» зробив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає УНІАН. Теперішнє зростання кількості хворих в країні він пов'язав із завершенням періоду відпусток і початком навчального процесу.

«Зима буде важкою і про це свідчить динаміка, яку ми маємо. Особливо викликає занепокоєння динаміка захворюваності у європейських країнах. Наприклад, Франція, де фіксують 50 тисяч випадків на день. Якщо такі тенденції будуть продовжуватися і не буде пікового навантаження, після якого йде спад або плато, то ми побачимо до якого рівня буде підніматися кількість хворих», - сказав Ляшко.

Зима буде важкою і про це свідчить динаміка

Він зазначив, що карантинні заходи на початку весни дозволили розтягнути захворюваність у часі і в Україні не було «просідання кількості випадків».

 

 

«Коли всі повернулися з відпусток, розпочався навчальний процес – змінилось соціальне середовище, у якому люди були три літніх місяці, то все це дало приріст кількості випадків коронавірусної хвороби. Це ще раз підтверджує, що вірус підступний і не прогнозований», - зазначив головний санлікар.


 

Джерело: УНІАН.
Telegram Channel