Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Уряд визнав, що келії Жидичинського монастиря потребують історичних досліджень (Фото)

Комісія ОДА оглянула приміщення Палацу Митрополита.

Фото з фейсбук сторінки «Жидичин Центр».

Уряд визнав, що келії Жидичинського монастиря потребують історичних досліджень (Фото)

За дорученням профільного Міністерства учора до Жидичинського монастиря прибула комісія Волинської ОДА

Посадовці ознайомилися із ходом реставраційних робіт приміщення Палацу Митрополита та дзвіниці й високо оцінили їх виконання.

«Окремої уваги в рамках зустрічі було приділено відновленню нині втраченого приміщення монастирських келій. Усі учасники засвідчили: відродження архітектурного ансамблю Жидичинського монастиря - це необхідність. Також досягнуто попередніх домовленостей, щодо проведення комплексних археологічних досліджень, коштом Свято-Миколаївського монастиря.

Зі свого боку монастир засвідчив, що всі ремонтні роботи будуть проводитися за кошти меценатів, а не бюджетні надходження.

Також, на прохання настоятеля громади, архімандрита Константина, було оглянуто дах Миколаївської церкви, який нині в аварійному стані (проведення ремонтних робіт очікуємо вже найближчим часом). В рамках візиту було напрацьовано дорожню карту, щодо реалізації цього проекту. Зі свого боку монастир засвідчив, що всі ремонтні роботи будуть проводитися за кошти меценатів, а не бюджетні надходження», інформують на фейсбук-сторіці «Жидичин центр».

 
 
 
Telegram Channel