Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зеленського просять узаконити вирощування конопель: аби українцям було з чим пекти пироги, варити борщ та готувати салати

Отакої!

Фото openbusiness.ru

Зеленського просять узаконити вирощування конопель: аби українцям було з чим пекти пироги, варити борщ та готувати салати

Коноплі - культурна рослина, добре проростає в кліматичних умовах України

Олена Богатиренко зареєструвала на сайті Президента України електронну петицію наступного змісту:

«Дозволити вирощування в промислових масштабах конопель на сільськогосподарських землях України. Коноплі - культурна рослина, добре проростає в кліматичних умовах України. З покон віків коноплі були харчовим продуктом. Молоде листя і пагони конопель використовувалися для начинки пиріжків, при приготуванні борщу, додавалися в салати.

Здавна коноплі були харчовим продуктом. Молоде листя і пагони конопель використовувалися для начинки пиріжків, при приготуванні борщу, додавалися в салати.

Насіння конопель використовують в кулінарії. Конопляна олія, крім застосування в їжу, використовується в косметології. Коноплі - це сировина для фармацевтичної промисловості. Кнопляную пеньку раніше експортували за кордон.

Передбачити виробництво конопляного масла в фермерських господарствах.

Передбачити експорт конопляного масла безперешкодно з боку чиновників.

Передбачити вільну торгівлю в овочевих магазинах, і овочевих відділах супермаркетів молодих пагонів і листя конопель в порційних упаковках», - йдеться в тексті петиції.

Ініціативу вже встигли підтримати 18 осіб.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel