Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Ковелі продовжують протестувати підприємці

Через деякий час люди розійшлися, але пообіцяли, що сьогодні о 12 годині знову відновлять свою акцію.

Фото kovelrada.gov.ua.

У Ковелі продовжують протестувати підприємці

Вони сподіваються, що відреагує державна комісія ТЕБ та НС

Працівники, які залишились без роботи в умовах «червоної» зони вимагають від міської влади посприяти у вирішенні їхніх прохань, інформує Ковельська міська рада.

Нагадаємо, що 3 листопада відбулось позачергове засідання міської комісії ТЕБ та НС, яка направила звернення до Регіональної комісії з пропозицією послабити санітарні та протиепідемічні заходи з урахуванням вимог та зобов’язань підприємців.

Реклама Google

Це питання учора мала розглянути позачергова сесія Ковельськоїміської ради, яка була скликана з ініціативи діючих депутатів. Втім, для її проведення не вистачило кворуму. Обранці громади, які зібрались в сесійному залі, обговорили ситуацію, що склалась у місті і напрацювали алгоритм дій.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки Юрій Дідковський повідомив, що представники ОДА передадуть пропозиції ковельської комісії ТЕБ та НС Державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а вже та вирішуватиме, чи можна послабити карантин в регіоні. Волинь проситиме у «червоній» зоні дозволити відвідування закладів освіти, діяльність суб’єктів господарювання у сфері торгівлі та побутового обслуговування.

Обласна влада зацікавлена, щоб бізнес працював. І вони будуть комунікувати з державною комісією ТЕБ та НС і шукати шляхи виходу з ситуації.

Депутат міської ради Ігор Пініс, який учора передав вимоги підприємців першому заступнику голови Волинської ОДА Сергієві Мовенку, зазначив, що ковельчани заручились його підтримкою. Зокрема, там запевнили, що обласна влада зацікавлена, щоб бізнес працював. І вони будуть комунікувати з державною комісією ТЕБ та НС і шукати шляхи виходу з ситуації.

У свою чергу депутат Андрій Мілінчук зауважив: «Вжиті усі заходи, аби завтра державна комісія ТЕБ та НС розглянула послаблення карантинних вимог у «червоній» зоні. Нам потрібно дочекатись рішень органу державної влади».

Не блокувати рух на трасі міжнародного значення закликає ковельчан депутат Сергій Кошарук. На його думку, це суперечить вимогам мітингувальників, адже вони таким чином перешкоджають роботі інших людей. Потому обранці міської громади та керівники структурних підрозділів виконкому вийшли до підприємців та розповіли про прийняті рішення.

Через деякий час люди розійшлися, але пообіцяли, що сьогодні о 12 годині, саме тоді заплановане засідання державної комісії ТЕБ та НС, знову відновлять свою акцію.

Telegram Channel