Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Очільник МОЗ Степанов: вже найближчим часом кількість нових випадків COVID-19 становитиме понад 10 тисяч щодоби – жорсткий карантин вихідного дня варто запроваджувати вже

Нічого собі!

Фото УНІАН.

Очільник МОЗ Степанов: вже найближчим часом кількість нових випадків COVID-19 становитиме понад 10 тисяч щодоби – жорсткий карантин вихідного дня варто запроваджувати вже

На сьогодні у нас є 52 тисячі ліжок, виділених під хворих COVID-19. Ми можемо додати ще до 20-23 тисяч ліжок максимум

В Україні найближчим часом кількість нових хворих на коронавірус щодоби становитиме більше 10 тисяч.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера», пише УНІАН з посиланням на «Обозреватель».

З тих, хто захворів на коронавірус, до лікарні потрапляють 13-14%, пояснив міністр.

Карантин, за словами міністра, безпосередньо впливає на кількість хворих та тих, хто потребує госпіталізації. З тих, хто захворів на коронавірус, до лікарні потрапляють 13-14%, пояснив міністр. Станом на ранок 6 листопада в лікарнях було 27,1 тисячі осіб з підтвердженим захворюванням або підозрою на нього.

«На сьогодні у нас є 52 тисячі ліжок, виділених під хворих COVID-19. Ми можемо додати ще до 20-23 тисяч ліжок максимум», – сказав глава МОЗ.

Що стосується посилення обмежень, то МОЗ, каже Степанов, пропонуватиме Кабміну запровадити жорсткий карантин вихідного дня. Глава МОЗ уточнив, що обмеження стосуватимуться низки закладів, зокрема, їх часу роботи.

«Ми будемо пропонувати жорсткий карантин вихідного дня – субота і неділя. Це буде загальна помаранчева зона з чіткими обмеженнями щодо роботи певних закладів за часом», – сказав він.

Водночас міністр наголосив, що деякі сектори малого і середнього бізнесу зможуть працювати.

Telegram Channel