Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей подарував вишиванку Вселенському Патріарху Варфоломію (Фото)

Теперечки Вселенський Патріарх "вишиватиме" у вишиванці з Волині!

Фото duhovnyfront.com.ua

Єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей подарував вишиванку Вселенському Патріарху Варфоломію (Фото)

Вишита волинським орнаментом українська сорочка неабияк сподобалась Його Всесвятості

У п’ятницю, 6 листопада офіційна делегація Православної церкви України була прийнята у Вселенській Патріархії на Фанарі. Єрархи ПЦУ подарували Його Всесвятості Варфоломію І вишиванку, релікварій із частинками святих мощей та інші цінні подарунки.

Українська делегація у складі ієрархів, священників та вірян мала аудієнцію у Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія, повідомляє duhovnyfront.com.ua з посиланням на сторінку митрополита Олександра (Драбинка).

У ході люб’язного і гостинного прийому, Вселенський Патріарх привітав гостей, що прибули у Царгород з благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія, на хіротонію Патріаршого екзарха в Україні, обраного єпископа Команського Михаїла. Його Всесвятість запевнив гостей у своїй постійній турботі і молитві за Україну та її народ.

Його Всесвятість запевнив гостей у своїй постійній турботі і молитві за Україну та її народ.

Українські єрархи подякували Всесвятійшому Патріарху за його особисті зусилля та історичні діяння, що увійшли в історію становлення України та її помісної церкви.

Від імені Блаженнійшого митрополита Епіфанія, протоєрей Петро Ландвентович передав Патріарху мистецький скульптурний образ покровителя Києва Архістратига Божого Михаїла, – Його Всесвятість запевнив, що ця скульптура завжди перебуватиме у його кабінеті.

Митрополит Олександр (Драбинко) підніс Патріарху релікварій з частками мощей одинадцятьох преподобних отців, що просіяли в Україні, а також чотири томи «Житій святих», які видаються українською мовою під егідою Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира.

Єпископ Матфей подарував Патріархові вишиту українську сорочку, яка неабияк сподобалась Його Всесвятості.

Патріарх Варфоломій, у свою чергу, обдарував кожного паломника подарунками та уділив своє благословення.

Telegram Channel