СМАЧНЕ ВЗИМКУ КВАШЕНЕ ЯБЛУЧКО
Яблук вродило цього року небагато. Отож, спробуємо заквасити їх, поклавши у банку, діжку, щоб смакувати взимку.
СМАЧНЕ ВЗИМКУ КВАШЕНЕ ЯБЛУЧКО Яблук вродило цього року небагато. Отож, спробуємо заквасити їх, поклавши у банку, діжку, щоб смакувати взимку. САЛАТНІ Помиті яблука сорту Симиренко вкласти у трилітрові банки. Залити розсолом, закрити пластмасовими кришками. Розсіл: на відро води — 4 столові ложки цукру і стільки ж ложок солі. АРОМАТНІ Яблука сорту Аніс вимити, скласти у посуд, перекладаючи шматочками кавуна. Кавун попередньо розрізати на частинки і прокип’ятити 10 хвилин. Сіль і цукор не додавати. Воду, в якій варився кавун, охолодити і залити нею яблука. Через 40 днів вони будуть готові. КВАШЕНІ СОЛОДКІ На дно діжки покладіть житню солому, помийте плоди, залийте розсолом: на відро — столова ложка солі, дві столові ложки цукру та житніх висівок. Яблука насипають до середини діжки, прикривають шаром соломи, а потім досипають доверху. Діжку треба накрити мішковиною і притиснути гнітом. Через місяць ці яблука можна подавати до столу. Якщо хочете, щоб вони були солодкуватими, додайте на 10 л розсолу 300 г цукру.