Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Сьогодні - Дмитрівська субота: українці згадують усіх спочилих

Тож у цю суботу закликають помолитися за наших рідних і близьких, а також за кожного захисника, який віддав своє життя, боронячи незалежність.

Фото із сайту Православної церкви України.

Сьогодні - Дмитрівська субота: українці згадують усіх спочилих

У році є кілька особливих днів, коли вшановують пам’ять усіх спочилих християн, їх називають батьківськими суботами. Останнім таким днем у році є Дмитрівська поминальна субота, яка цього разу припадає на 7 листопада

Про це повідомляють на сторінці Православної церкви України у фейсбуці.

«З вірою в безсмертя душі та у воскресіння після смерті Свята Церква щодня підносить молитви до Бога як за живих, так і за спочилих християн, що завершили свій шлях тут, на землі, та перейшли у вічність», – пишуть священнослужителі.

Пояснюють, що саме субота є днем загального поминання для християн, адже це день спокою, він символічно завершує тиждень, нагадуючи про завершення і людського життя у світі цьому.

Пояснюють, що саме субота є днем загального поминання для християн, адже це день спокою, він символічно завершує тиждень, нагадуючи про завершення і людського життя у світі цьому. У свою чергу це спонукає згадувати святих, які відійшли у вічність та молитися про всіх спочилих, особливо рідних.

Цього дня звершувалися та звершуються молитви за спочилих воїнів, адже названа поминальна субота на честь святого великомученика Димитрія Солунського, який і сам був воїном.

Згодом заупокійні молитви в цей день почали лунати за кожну християнську душу, що відійшла до вічності. Тож у цю суботу закликають помолитися за наших рідних і близьких, а також за кожного захисника, який віддав своє життя, боронячи незалежність і гідність в неоголошеній російсько-українській війні на Сході держави.

Також православна церква України 7 листопада вшановує пам'ять мучеників Маркіяна і Мартирія. За народними прикметами, з цього дня починає змінюватися різко погода, стає дуже холодно, наближається справжня зима.

Telegram Channel