Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцькій школі встановили систему очистки і мінералізації води

Школярі питимуть чисту воду.

Фото Evoda Lutsk.

У Луцькій школі встановили систему очистки і мінералізації води

Школярі питимуть очищену і мінералізовану воду

Першу систему доочистки і мінералізації питної води великої продуктивності (понад 600 літрів на добу) встановили у школі №22 .

Про це інформує сервісний центр  Evoda Lutsk

  Проєкт, ініційований підприємством «Луцькводокал» забезпечуватиме учнів не лише чистою, але і корисною питною водою. Чисту воду подаватимуть і в харчоблок – на її основі будуть готувати страви для дітей.

У планах – встановлення таких же систем у інших школах і дитсадках. 

Пілотний проєкт реалізовано у школі №22, де встановлено спеціальне сертифіковане обладнання для додаткової очистки, а також два «фонтанчики», з яких діти можуть пити чисту і корисну воду в будь-який час. 

 

 

Обладнання очищує питну воду від домішок, що можуть накопичуватися у застарілих водопроводах, із допомогою спеціального картриджу. Очистка передбачає видалення хлору, органічних та хлорорганічних сполук за допомогою високоякісного активованого вугілля, очищення на 99% від усіх шкідливих домішок на мембрані зворотного осмосу, знезараження ультрафіолетом, а також насичення очищеної води кальцієм та іншими корисними мінералами.

 

 

До слова, проєкт з встановлення систем доочистки води подали на конкурс громадських ініціатив «Бюджет участі».

Наразі участь у конкурсі на встановлення систем беруть школи №17 і №23.Якщо цей проєкт стане одним із переможців, на реалізацію ініціативи вдасться залучити близько 250 тис гривень. Це означає, що такі системи доочистки та мінералізації води отримають більше навчальних закладів Луцька.

 

Джерело: Evoda Lutsk
Telegram Channel