Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Азербайджанські дипломати оприлюднили відео стрільби по консульству у Харкові

Через напад на консульство беруть під охорону всі представництва Азербайджану та Вірменії в Україні.

Фото Суспільного.

Азербайджанські дипломати оприлюднили відео стрільби по консульству у Харкові

Вони також висловили припущення, чому так повелися зловмисники

Нападників, які відкрили вогонь по консульству Азербайджану у Харкові, міг спровокувати плакат. Банер с фотографіями дітей, загиблих внаслідок обстрілу міста Гянджі, дипломати вивісили два тижні тому. Кілька куль влучили у вікно поруч. Про це інформує Суспільне.

 

 Те що злочинці могли відреагувати на появу банеру припускає Почесний консул Азербайджанської Республіки у Харкові Афган Салманов: «Коли ви заходите в Почесне консульство, там висить стенд. Він присвячений мирним мешканцям, які загинули у азербайджанському місті Гянджі. Це з боку Вірменії було обстріляне це місто».

Нападників, які відкрили вогонь по консульству Азербайджану у Харкові, міг спровокувати плакат. Банер с фотографіями дітей, загиблих внаслідок обстрілу міста Гянджі.

Зловмисників, які напали на консульство, було двоє. Стріляв один з них, з собою він мав щось схоже на пістолет. Дипломати надали відео з камер спостереження.

Прізвищ або підозр, хто саме міг вчинити або замовити напад, у консула немає.

«Це не офіційно я заявляю, я кажу про те, що могли це зробити якісь ті сили, якім не подобається те, що Азербайджан успішно сьогодні звільняє свої території», — говорить Салманов.

Стрільбу по вікнам й дверям консульства Азербайджану кореспондентам Суспільного прокоментував посол Вірменії в Україні Тигран Сейранян. Він вважає, що його співвітчизники не причетні до злочину.

Що відомо

Консульство Азербайджану у Харкові невідомі обстріляли вночі 7 листопада. Дипломати нарахували шість кульових отворів: по три у вікні та дверях свого офісу. Під час нападу у приміщеннях нікого не було, травмованих немає. Поліція розслідує справу як хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї.

У Національній поліції заявили, що через напад на консульство беруть під охорону всі представництва Азербайджану та Вірменії в Україні.

Telegram Channel