Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Смертельна ДТП на Волині: хотів обігнати, але в’їхав у дерево

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

Смертельна ДТП на Волині: хотів обігнати, але в’їхав у дерево

Подробиці трагедії встановлюють правоохоронці

У селі Дідичі, Ківерцівського району чоловік не впорався з керуванням автомобіля і в’їхав у дерева. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передає pravda.volyn.ua.

У травні цього року чоловік з пасажиром їхав на своєму автомобілі «SKODA OCTAVIA» зі швидкістю 50 км/год. У селі Дідичі Ківерцівського району він не зменшив швидкість та наздогнав попутну машину. Чоловік захотів обігнати її, але не переконавшись, що це буде безпечно виїхав на смугу зустрічного руху.

Під час обгону попутного автомобіля, він не справився з керуванням та виїхав на ліве відносно напрямку руху узбіччя, де зіткнувся з придорожніми деревами.

У мене залило водою лобове скло і тільки після другого разу коли щітки склоочисника протерли скло, я побачив як автомобіль «SKODA OCTAVIA» знесло на узбіччя де було допущено зіткнення із деревом.

У результаті ДТП одразу ж загинув пасажир автомобіля, який сидів на передньому сидінні біля водія. Він отримав тяжкі тілесні ушкодження: злам кісток, склепіння черепа, закриті травми та злами.

Зі слів свідка, в той день, коли сталася ДТП, за пів години до цього, потерпілий та водій авто «SKODA OCTAVIA» були в нього в гостях.

«Водій вживав слабоалкогольний напій «Гараж», після чого поводився спокійно, адекватно та сів за руль», – розповів свідок. Чоловік, який рухався в попутному напрямку від машини, що потрапила в ДТП, розповів, що той вечір йшов дощ.

«Коли автомобіль «SKODA OCTAVIA» випередив мене, то потрапив до великої калюжі. У мене залило водою лобове скло і тільки після другого разу коли щітки склоочисника протерли скло, я побачив як автомобіль «SKODA OCTAVIA» знесло на узбіччя де було допущено зіткнення із деревом», – продовжив свідок ДТП.

Він зазначив, що коли підійшов до розтрощеного автомобіля, то побачив померлого. Чоловік каже, що водій був у шоковому стані однак запаху алкоголю від останнього він не почув, до того ж зазначив, що швидкість автомобіля була близько 100 кілометрів на годину. Дослідження «Волинського медичного центру терапії залежностей» показало, що водій авто не перебував у стані алкогольного сп`яніння, оскільки вміст алкоголю в крові становило 0,2 проміле.

Суд призначив покарання водію, що спричинив смертельну ДТП, у виді позбавлення волі на строк 4 роки умовно та позбавленням права керування транспортними засобами на строк 2 роки.

Нагадаємо, на Волині – дві серйозні ДТП: постраждалі в реанімації.

Telegram Channel