Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Мати задушила сина на очах у дочки: подробиці вбивства 5-річної дитини (Фото)

Тривають слідчі дії.

Фото obozrevatel.com.

Мати задушила сина на очах у дочки: подробиці вбивства 5-річної дитини (Фото)

Дівчинка розповіла, що матері не сподобалося, що нібито хлопчик обдер шпалери. Вона стала його душити й бити головою, поки не вбила

На Вінниччині неврівноважена молода мати вбила власного 5-річного сина. Місцеві жителі кажуть, що за жінкою помічали дивні речі, але ніколи не думали, що дійде до такого.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Ми пішли до них додому. Мати тримала на руках сина, загорнутого в ковдру. Ручка в нього була вже холодною. Поруч на землі сиділа дівчинка. Видно було, що все, що тут відбулося, на неї подіяло. Вона дивилася в одну точку.

25-річна мати на очах у старшої доньки фактично власними руками вбила сина. За словами голови сільради Віри Асауленко, тривогу підняли, коли ні хлопчик, ні дівчинка з цієї родини не прийшли ні до садка, ні до школи.

«Ми пішли до них додому. Мати тримала на руках сина, загорнутого в ковдру. Ручка в нього була вже холодною. Поруч на землі сиділа дівчинка. Видно було, що все, що тут відбулося, на неї подіяло. Вона дивилася в одну точку», – згадує Асауленко.

Пізніше дівчинка розповіла, що матері не сподобалося, що нібито хлопчик обдер шпалери. Вона стала його душити й бити головою, поки не вбила.

У селі про матір дітей Альону Дацюк говорять по-різному. Одна з місцевих жительок розповіла, що сама Альона родом із цього села.

«Тут жили її батьки, які вже померли. Мати її вела не дуже добрий спосіб життя. А от бабуся була хорошою. Вона працювала тоді тут у колгоспі, була зоотехнічкою, дуже грамотна і хороша жінка. Але нікого з них уже немає серед живих. Альона жила зі співмешканцем, обидві дитини від нього. Тільки от не знаю, чи жили вони разом останнім часом. Він працює на фермі в селі», – каже жінка.

Ще одна місцева жителька Євгенія розповіла, що батька дітей Альона вигнала давно, він багато випивав. «У неї після пологів трапилося щось із психікою. Майже відразу подруга її матері допомогла відправити її в психіатричну лікарню. Але вона там начебто не долікувалася. Тому що її власна подружка поїхала за нею туди до Вінниці й забрала додому. Мовляв, вона нормальна, нічого їй там робити. Ось так вона й жила», – каже Євгенія.

Хоча в селі за останні років п'ять ніхто за Альоною нічого такого вже не помічав. У садку вихователі не скаржилися. Навпаки, розповідали, що сім'я жила скромно, тому що Альона ніде не працювала. Жила на соціальну допомогу. Але діти завжди були охайно одягнені, доглянуті й нагодовані. У будинку теж прибрано, Альона була гарною господинею.

Старша дівчинка, Діана, у цьому році пішла в 1-й клас. «Мама за ними стежила. Вони ніколи їх самих удома не залишала. Якщо їхала у справах або до подружки, то обов'язково брала їх з собою. Що з нею трапилося насправді, ми не знаємо. Нині це з'ясовує поліція», – говорить Асауленко.

У поліції повідомили, що матір узято під варту на два місяці. Зараз вирішується питання з призначенням експертиз, зокрема психіатричної. Якщо провину жінки буде доведено, то їй загрожує від 10 років позбавлення волі.

А 6-річна Діана поки живе з подругою мами Альони. У сільраді вирішують питання про те, де житиме дитина. Можливо, її переведуть до інтернату.

Нагадаємо, волинянин, який зламав 5-річному синові два ребра, й побив інших дітей, постане перед судом.

 
 
 

 

Telegram Channel