Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
МВС більше не збирається виконувати вимоги «євробляхерів»

Доступного розмитнення не буде.

Фото ілюстративне.

МВС більше не збирається виконувати вимоги «євробляхерів»

Схоже, доступного розмитнення очікувати не варто

В Україні більше не будуть виконувати вимоги власників автомобілів на єврономерах.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Дім» радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко, передає ТСН.

«Давайте говорити відверто: ці транспортні засоби були завезені, коли у нас волонтери почали поставляти машини з європейської реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цією нормативної щілиною багато з тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби», - зазначив Мартиненко. 

Він наголосив, що порушників закону стало багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи. Уряд і парламент забезпечили власникам «евроблях» пільговий період перереєстрації та відстрочили штрафи.

 Бо якщо виконати чергові вимоги власників таких авто, у них незабаром з'являться нові.

 

 

За словами Мартиненка, якщо виконати чергові вимоги власників таких авто, у них незабаром з'являться нові.

«У нас в країні є закон, його потрібно виконувати. У нас є Митний кодекс, за яким на розмитнення транспортного засобу дається 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки ще поліція дивиться на них лояльно», - додав радник МВС. 

Нагадаємо, що наразі на розгляді у Верховній Раді перебуває три законопроєкти щодо доступного розмитнення. Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості.

Джерело: ТСН
Telegram Channel