Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На кордоні знайшли медпрепарати на 233 тисячі гривень

Під капотом автомобіля.

Фото ДПСУ.

На кордоні знайшли медпрепарати на 233 тисячі гривень

Коштовні ліки виявили учора в пункті пропуску «Сеньківка», що на українсько-білоруському кордоні у Чернігівській області

Приховані медпрепарати виявили під час спільного прикордонно-митного огляду мікроавтобуса, який прямував на в’їзд в Україну. Водій транспортного засобу, 36-річний житель Чернігова, зізнався, що це він заховав пакунок під капотом. Перевізник пояснив, що його знайомі попросили передати в Україну валізу з речами, в якій були також і ліки. Знаючи високу ціну цих медикаментів, а це близько семи тисяч євро, він вирішив приховати їх від огляду.

Медичні препарати, сума оцінки яких склала 233 тисячі гривень, вилучено встановленим порядком.

Варто зауважити, що температура зберігання деяких з виявлених препаратів не має перевищувати 8 градусів. Те, що під капотом автомобіля температура значно вища, «кур’єра», мабуть, не хвилювало.

 

 Медичні препарати, сума оцінки яких склала 233 тисячі гривень, вилучено встановленим порядком, а в діях громадянина вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України «Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю».

 

 

Джерело: Державної прикордонної служби України.
Telegram Channel