Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Нововолинську містяни ділитимуть пів мільйона гривень громадського бюджету

Максимальний розмір фінансування одного проєкту – 50 тисяч гривень.

Фото Pixabay.

У Нововолинську містяни ділитимуть пів мільйона гривень громадського бюджету

Положення про конкурс ініціатив у міській раді ухвалили в середині вересня

Вже на початку жовтня розпочався прийом проєктів громадських ініціатив на покращення розвитку міста. Умовами передбачалося, що усі вони повинні бути спрямовані на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду вулиць, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інновацій у всіх сферах життєдіяльності міста.

На реалізацію ініціатив передбачено 500 тисяч гривень, а максимальний розмір фінансування одного проєкту становить 50 тисяч гривень.

На конкурс надійшло 33 заявки, з яких попередньо відібрали 15 проєктів. Відкриття дитячого майданчика для дітей – інвалідів, створення муралів, друкування рекламної продукції для покращення культури обслуговування в громадському транспорті та багато іншого запропонували активні нововолинці. Члени робочої групи на засіданні детально розглянули кожен проєкт, висловили свої зауваження. Чотири направлені на доопрацювання.

Остаточне рішення буде прийнято протягом п’яти днів. Тоді й будуть відібрані проєкти оприлюднені на сайті міської ради для громадського голосування, яке триватиме 15 днів. Мешканці Нововолинської громади зможуть обрати найкращі ініціативи, які фінансуватимуться у 2021 році за рахунок коштів міського бюджету. На їх реалізацію передбачено 500 тисяч гривень, а максимальний розмір фінансування одного проєкту становить 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, уродженка Волині дійшла до єропейського суду, щоб захистити себе і своїх дітей від чоловіка-кривдника.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel