Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
На Волині двох працівниць митниці судитимуть за одержання хабаря

Слово за Фемідою!

Фото Pixabay.

На Волині двох працівниць митниці судитимуть за одержання хабаря

Обох працівниць митниці обвинувачують у вимаганні й одержанні за попередньою змовою неправомірної вигоди службовими особами (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України)

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, кримінальному провадженні про вимагання й одержання неправомірної вигоди двома працівницями відділу митного оформлення № 3 митного поста «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби.

Працівниці митниці Держмитслужби за попередньою змовою між собою одержали неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США та 1600 гривень за безперешкодний пропуск автомобілів на іноземній реєстрації в режимі «імпорт» на митну територію України.

За версією слідства, 16 червня 2020 року працівниці митниці Держмитслужби за попередньою змовою між собою одержали неправомірну вигоду в сумі 400 доларів США та 1600 гривень за безперешкодний пропуск автомобілів на іноземній реєстрації в режимі «імпорт» на митну територію України та не створення штучних перешкод при здійсненні митних формальностей.

Окрім того, правоохоронцями зафіксований ще один факт вимагання й одержання однією з них 25 травня 2020 року неправомірної вигоди в сумі 2400 гривень та 400 доларів США від того ж громадянина.

Читайте також: «Людина їсть не тільки у будні»: у Луцьку ресторатори вийшли на протест.

Подальшу їхню долю вирішуватиме суд.

Довідково: санкція ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацією майна.

Джерело: Пресслужба Волинської обласної прокуратури.
Telegram Channel