Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Через  брак місць для важкохворих на COVID-19, їх госпіталізують в Ківерцівську ЦРЛ

На запит швидкої про госпіталізацію в шпиталі у Боголюбах вже кілька днів відповідають, що в закладі заповнені усі ліжкомісця та кисневі точки.

Через брак місць для важкохворих на COVID-19, їх госпіталізують в Ківерцівську ЦРЛ

Для важких недужих у Луцьку бракує ліжкомісць із киснем

За попередню добу в Луцьку швидка транспортувала 14 хворих з підтвердженими COVID-19, шість разів виїздили до людей із підозрою, пише Суспільне.  «Вчора був такий випадок, що з міста Луцька ми госпіталізували в Ківерцівську лікарню, бо в Луцьку не було місць. Загалом за день ми двох хворих госпіталізовували в Ківерці», - каже завідувач диспетчерської обласного центру екстреної допомоги Станіслав Лінік.

На запит швидкої про госпіталізацію в шпиталі у Боголюбах вже кілька днів відповідають, що в закладі заповнені усі ліжкомісця та кисневі точки. Зі слів завідувача диспетчерської, госпіталізують пацієнтів, коли частка насиченого киснем гемоглобіну відносно загального гемоглобіну в крові нижча 92%.

На запит швидкої про госпіталізацію в шпиталі у Боголюбах вже кілька днів відповідають, що в закладі заповнені усі ліжкомісця та кисневі точки.

У обласній інфекційній лікарні нині лікується 84 хворих на СOVID-19, ще 24 людини - з підозрою. Кисневих точок теж бракує. «Для лікування у нас є місця, але тих, які кисневозалежні, маємо мало місць – 25. Усі зараз зайняті», - розповіла виконувачка обов'язків директора обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська.

Реклама Google

Нагадаємо, станом на 7 листопада у чотирьох лікарнях області не лишилося вільних місць для кисневозалежних пацієнтів. Наразі у Луцьку облаштовують тимчасовий коронавірусний шпиталь на базі Луцького пологового будинку. Він розрахований на 250 ліжкомісць, 110 з яких будуть підведені до кисню. Наразі у госпіталь шукають медиків. З необхідних 508 працівників набрали лише 100.

Telegram Channel