Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Карантин вихідного дня: що закриють і скільки триватиме

Відомо, що закриють

Фото ілюстративне.

Карантин вихідного дня: що закриють і скільки триватиме

Уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри та кінотеатри. Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну у середу.

Ситуація з коронавірусом ускладнюється, якщо нічого не робити, то у лікарнях не буде місць навіть у коридорах. Але повного локдауну економіка України не витримає, вважає прем'єр Денис Шмигаль. Він назвав карантин вихідного дня збалансованим варіантом. При цьому визнав, що такі обмеження будуть болісними для бізнесу. Пообіцяв, що уряд «підставить плече» у вигляді компенсацій частини зарплат через простої виробництва, а також програми доступних кредитів, пише ВВС .

Що закриють?

У суботу та неділю мають закрити все, крім продуктових магазинів, аптек, транспорту, заправок та ветеринарних аптек.

Закриють також фітнесзали, басейни. Не працюватимуть заклади культури. Але будуть відкриті фінансові й медзаклади, пошта.

 

Ресторани, кафе, інші заклади громадського харчування, за словами очільника МОЗ Максима Степанова, мають працювати тільки «на виніс».

Закриють також фітнесзали, басейни. Не працюватимуть заклади культури. Але будуть відкриті фінансові й медзаклади, пошта.

За заборонами має стежити Нацполіція, державна служба з питань безпечності харчових продуктів і комісії, створені місцевою владою.При цьому має працювати транспорт.

Скільки це триватиме?

Почнеться карантин з цих вихідних, 14 листопада. Ці обмеження потрібні принаймні на три вихідних підряд, пояснив Максим Степанов. Попередньо карантин буде діяти до 30 листопада.

Президент Володимир Зеленський раніше зазначав, що такий карантин буде тривати кілька тижнів. За його словами, це може допомогти уникнути жорсткого локдауну.

 

 

Чи буде жорсткий локдаун?

Для лікарів зараз найкраще - це повний локдаун мінімум на три тижні, заявив Степанов.

За його словами, тоді медична система витримає, а зараз понад 29 тисяч людей з коронавірусом перебувають у лікарнях.

Але цього, додає він, робити не варто, не витримає економіка. Низка обмежень буде і в інші дні: в Україні забороняють масові спортивні, релігійні заходи, де є більше ніж 20 людей.

Кінотеатри та театри у будні мають працювати лише при заповненості не більше 50%. У автобусах та маршрутках мають бути тільки сидячі місця. На всій території України тепер діятиме такий карантин, який мав бути у помаранчевій зоні.

Джерело: ВВС
Telegram Channel