Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинська громада отримала автобус для дітей з особливими освітніми потребами

Транспорт обладнаний підйомником для полегшення посадки та висадки дітей.

Фото prylisnenska-gromada.gov.ua.

Волинська громада отримала автобус для дітей з особливими освітніми потребами

В салоні є місця для крісел-візків

 Автопарк Прилісненської ОТГ поповнився ще одним шкільним автобусом (нагадаємо, що за час існування громади у 2017-2019 роках були придбані 2 нові шкільні автобуси для підвезення учнів та педагогічних працівників до місця навчання і додому).  Про це йдеться на сайті громади.

Це дозволить дітям, які мають порушення опорно-рухового апарату, комфортно добиратися до закладу освіти.

Новопридбаний транспортний засіб повністю пристосований для безпечного та комфортного перевезення дітей з особливими освітніми потребами. Це дозволить дітям, які мають порушення опорно-рухового апарату, комфортно добиратися до закладу освіти. Так, автобус обладнаний підйомником для полегшення посадки та висадки дітей. Кузов автобуса є трохи довшим, з підсиленою задньою підвіскою: ресори і пневмоподушки забезпечують плавний стійкий рух на різних дорогах. В салоні є місця для крісел-візків. За бажання з них можна пересісти в м'які пасажирські крісла з підлокітниками і ременями. Новий шкільний автобус розрахований на 26 місць, має додат­кові рівні безпеки, обме­ження у швидкості руху, звукову і світлову сигна­лізацію, спеціальні си­дін­ня та зручні сходинки.

 

 Вартість транспортного засобу становить понад два мільйона гривень, з яких 672 тис.грн., що становить 32% від загальної вартості автобуса, – виділено з місцевого бюджету громади на умовах співфінансування до державного бюджету.

 У зв’язку зі змінами в Прилісненській ОТГ, до її складу увійшли ще 4 села (Тоболи, Старі Червища, Нові Червища, Рудка Червинська Камінь-Каширського району), в яких функціонують 4 заклади загальної середньої освіти, та є необхідність довозу дітей. Тому один із новеньких придбаних раніше шкільних автобусів буде передано на їхні потреби.

 

Telegram Channel