Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

БУКЕТ ДЛЯ КІЗОНЬКИ

Влітку козам вистачало харчу, але йде зима і треба подбати, аби вони були ситі й у холодну пору року. Чимало господарів, крім сіна і коренеплодів, заготовляють ще й зелене опале вербове, березове, тополине, липове та інше листя. Збирають його дерев’яними граблями — так зручніше...

Влітку козам вистачало харчу, але йде зима і треба подбати, аби вони були ситі й у холодну пору року. Чимало господарів, крім сіна і коренеплодів, заготовляють ще й зелене опале вербове, березове, тополине, липове та інше листя. Збирають його дерев’яними граблями — так зручніше. Підсушують, згрібають у невеликі валки і час від часу перевертають. За три- чотири дні воно висихає. Зберігати його можна на горищі, в сараї чи іншому сухому місці, де є добра вентиляція.
В опалому листі міститься до 30 відсотків поживних речовин. А головне — в ньому зберігаються всі макро- та мікроелементи. Взимку кози охоче поїдають такий корм. Лише треба стежити, щоб він не запліснявів, бо тоді тварини можуть захворіти.
А ще ласуватимуть ваші кізки віниками з берези, осики, тополі. Гілки з листям підсушіть і підкладайте в годівницю тваринам.
Telegram Channel