Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«За графіком Епіцентру»: підприємці Рівного проти карантину на вихідні

За результатами перемовин із поліцейськими, люди періодично звільняли проїзну частину та пропускали транспортні засоби.

Фото Національної поліції.

«За графіком Епіцентру»: підприємці Рівного проти карантину на вихідні

Влаштували акцію протесту на під’їзді до обласного центру

Біля Рівного підприємці влаштували протест проти «карантину вихідного дня». 12-го листопада на трасі Київ – Чоп на під'їзді до обласного центру з боку Києва протестувальники вимагають рішення уряду скасувати. Аби привернути увагу – ходять пішохідним переходом. Про це інформує Суспільне.

Реклама Google

Нагадаємо, Кабмін запровадив «карантин вихідного дня» з 14-го листопада і щонайменше до кінця місяця. Як пояснювали урядовці, це альтернатива тому, аби не запроваджувати повний тритижневий локдаун, який економіка не витримає.

«Це зібрались представники малого і середнього бізнесу, щоб влада почула нас і відмінила «карантин вихідного дня» – він просто вб'є малий і середній бізнес», – розповів Суспільному учасник акції, підприємець Олександр Муленко.

«Це зібрались представники малого і середнього бізнесу, щоб влада почула нас і відмінила «карантин вихідного дня» – він просто вб'є малий і середній бізнес. В основному – це ресторанна сфера зібралась, але приєднались також, я бачу, постачальники», – розповів Суспільному учасник акції, підприємець Олександр Муленко.

 

 Мер Рівного Володимир Хомко заявив, що комісія ТЕБ і НС, яка мала би запровадити «карантин вихідного дня» на території Рівного, збереться, найімовірніше, в понеділок, 16-го листопада. Це означає, що в найближчі вихідні заклади ще зможуть працювати без обмежень.

На засіданні 11-го листопада уряд запровадив з найближчих вихідних «карантин вихідного дня». Це означає, що в суботу та неділю повноцінно працювати зможуть лише продуктові крамниці, аптеки та ветаптеки, заправки та транспорт в режимі спецперевезень. Заклади громадського харчування – лише з видачею замовлень на виніс. 

Очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що «карантин вихідного дня» зможе допомогти розірвати ланцюг поширення COVID-19, при цьому зберігаючи функціонування економіки.

11-го листопада, ще до прийняття урядом рішення, у Рівному під ОДА протестували підприємці. Керівництво адміністрації із ними зустрілось і домовилось обговорити цю тему уже після офіційного рішення Кабінету міністрів.

За добу 11-го листопада на Рівненщині зафіксовано новий добовий рекорд з кількості лабораторно виявлених випадків коронавірусу – 550. Померло за добу вісім людей. 803 пацієнта із діагнозом COVID-19 та з підозрою на коронавірус перебуває у лікарнях Рівненщини, з яких 226 – у важкому стані, 68 – в реанімації. 11 хворих підключені до ШВЛ-апаратів.

Telegram Channel