Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині патрульний заснув за кермом і спричинив ДТП: йому винесли вирок (Фото)

Суд призначив йому покарання у виді позбавленням волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Фото Pixabay.

На Волині патрульний заснув за кермом і спричинив ДТП: йому винесли вирок (Фото)

У загиблого колеги винуватця аварії залишилася дружина та маленька донька

Луцький міськрайонний суд виніс вирок патрульному, який заснувши за кермом 6 липня 2020 року, здійснив наїзд на електроопору. Внаслідок отриманих травм під час ДТП загинув його колега – Олександр Волошина. Про це йдеться у вироку суду.

Реклама Google

Суд постановив, що 6 липня 2020 року, приблизно о 05 год. 26 хв., будучи поліцейським взводу № 2 роти № 3 батальйону УПП у Волинській області ДПП НПУ, керуючи технічно справним транспортним засобом – легковим автомобілем марки «Mitsubishi Outlander», рухаючись по вул. Володимирська м. Луцьк в напрямку с. Забороль Луцького району Волинської області, неподалік буд. 74а, діючи з необережності, перебуваючи у стані стомлення – заснув, в результаті чого виїхав на бордюрний камінь, який знаходиться з правої сторони по ходу руху автомобіля, де продовжуючи рух тротуаром, через 13,5 м. передньою правою частиною транспортного засобу здійснив наїзд на електроопору.

Після аварії 25-річний Олександр Волошин потрапив у реанімацію з політравмою, складною черепно-мозковою травмою, крововиливом у черевну порожнину, переломом кісток тазу. Знаходився на штучній вентиляції легень. Серце патрульного перестало битися 7 липня. 

У результаті ДТП, пасажир автомобіля отримав закриту черепно-мозкову травму, що супроводжувалась забоєм головного мозку із крововиливами під оболонки, що і стало причиною його смерті.

У суді патрульний вину у інкримінованому йому злочині визнав повністю та не оспорюючи фактичних обставин. Щиро розкаювався у вчиненому, просив вибачення у потерпілої та суворо його не карати.

Призначаючи покарання патрульному суд врахував його молодий вік, обставини кримінального правопорушення, інформацію про стан здоров`я обвинуваченого, який на обліках у лікарів нарколога та психіатра не перебуває та за допомогою до них не звертався, відомості про те, що він вперше притягається до кримінальної відповідальності, посередню характеристику по місцю попередньої роботи, добровільне відшкодування коштів в рахунок витрат потерпілого на лікування в сумі 25000 грн., думку самої потерпілої, яка не настоювала на суворому покаранні обвинуваченого, водночас просила позбавити його права керувати транспортними засобами.

Суд вирішив визнати винним підозрюваного у вчиненні злочину та призначити йому покарання у виді позбавленням волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Крім того, його звільнили від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 (три) роки, не вчинить нового кримінального правовопорушення і виконає покладені на нього обов`язки, а саме: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Нагадаємо, що вранці 6 липня двоє патрульних на службовому автомобілі Mitsubishi Outlender врізалися в електроопору.

Після аварії 25-річний Олександр Волошин потрапив у реанімацію з політравмою, складною черепно-мозковою травмою, крововиливом у черевну порожнину, переломом кісток тазу. Знаходився на штучній вентиляції легень. Серце патрульного перестало битися 7 липня. У нього залишилися дружина і маленька донька.

Наступного дня в мережі з’явилося відео страшної ДТП, у яку на службовому авто під час патрулювання потрапили поліцейські у Луцьку. На кадрах видно, як спочатку автівка спокійно рухається по дорозі. Аж раптом машина різко злітає на ґрунтову дорогу, де влітає в електроопору.

Нагадаємо, у Луцьку – серйозна ДТП: зіткнулися автобус і BMW (Фото).

Telegram Channel